Ensimmäisellä kerralla täytät esitietolomakkeen ja lisäksi käymme läpi tilannettasi ja hierontatoiveitasi.

Esitietolomake on samalla asiakaskortistoni ja siihen kirjaan tietoja jokaisesta käynnistäsi.

Hieron yleensä ihokosketuksella. Hierontaöljynä käytän saksalaista PINO Pharmazeutische Präparate GmbH:n tuotetta LIQUIDERMA Sensitive, josta ei ole aiheutunut harmia itselleni eikä asiakkailleni. Tuotekuvaus:

Liquiderma Sensitive hierontaöljy on kehitetty erityisesti herkän tai allergisen ihon hierontaan. Lisäaineeton ja hajusteeton öljy ei ärsytä hierojaa tai hierottavaa.

Liquiderman hierontaöljyt levittyvät helposti ja antavat hyvän otteen hierojalle. Tuotteissa on ihoystävällinen pH-arvo ja ne ovat dermatologisesti testattuja.

Toisinaan käytän pyyhettä lisää kitkaa antamassa. Muut kuin hierottavat alueet pysyvät lämpöisinä pyyhkeiden ja peitteiden avulla.

Haluan, että hierontani tuntuu, mutta ei liikaa. Siksi toivon, että pyydät tarvittaessa napakampaa otetta tai sanot, jos on liian epämukavaa.

Jos tarvitset pirteää lihaksistoa pian hieronnan jälkeen, niin mainitse siitä. Rennoksi käsitelty lihas voi olla jonkin aikaa hiukan ”vetelä”.

Hieronta sopii mielestäni kaiken ikäisille ja yleensä hieronnasta jää mukava olo. Nestettä saattaa tarvita hieronnan jälkeen tavallista enemmän.

Erilaiset pysyvät tai tilapäiset vaivat voivat estää joko kokonaan tai jonkin alueen käsittelyn: esimerkiksi tulehdukset iholla, haavat, suonikohjut, laskimotukos, tuore ruhje tai paleltuma ja verenvuototauti.

Kuumeisena ei voi tulla hierontaan, eikä perussairauden ollessa epätasapainossa (diabetes, astma, epilepsia…). Myös päihtymys ja krapula ovat este hieronnalle.

Särkylääkkeitä kannattaa välttää, kun tulet hierontaan. Mahdollinen kivun tunne suojaa sinua liian kovalta käsittelyltä. Kerro minulle ennen hierontaa, jos olet ottanut särkylääkettä hierontapäivänä!

Kysy lääkäriltä, jos olet epävarma, sopiiko hieronta terveydentilasi takia sinulle.

Jos sinulle tulee este, niin peruthan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa varaamasi hieronta-ajan.